Kategóriák
 • Akciós termékek
 • Újdonságok
 • Rólunk
 • Tork termékcsalád
 • Blog
 • Májusban 10%-ot kapsz minden Buzil és Vileda márkás termékre!

  Sigron blog

  Miért fontos a higiénia?

  2023.06.16 07:47
  Miért fontos a higiénia?

  A higiénia rendkívül fontos a személyes egészségünk és az általános közegészségügy szempontjából. A takarítási rutinban a fertőtlenítő hatású szerek egyre meghatározóbb szerepet töltenek be. A személyes higiénia terén pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a kézfertőtlenítők, gumikesztyűk és szájmaszkok használata kiemelten fontos.

  A higiénia fontosságának szempontjai

  1. Betegségmegelőzés: A megfelelő higiéniai gyakorlatok, például a rendszeres kézmosás, a tiszta környezet segítenek megelőzni és csökkenteni a fertőző betegségek terjedését. A baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók sok esetben a piszkos kezek vagy a szennyezett felületek révén terjednek. A higiéniai intézkedések segítségével csökkenthető ezeknek a betegségeknek a kockázata.
  2. Egészségvédelem: A higiéniai szokások, mint például a rendszeres testápolás, fogmosás és hajmosás, segítenek megőrizni a testi egészséget és elkerülni az egészségügyi problémákat. Az alapos tisztálkodás és a személyes higiéniai gyakorlatok segítenek megelőzni a bőrfertőzéseket, fogszuvasodást, bőrbetegségeket és más egészségügyi problémákat.
  3. Közegészségügy: A higiénia nemcsak az egyéni, hanem a közösségi egészségre is hatással van. A megfelelő higiéniai szokások betartása hozzájárul az általános közegészségügy fenntartásához. Az egészséges közegészségügyi intézkedések, mint például a megfelelő szemétkezelés, a fertőtlenítés, az ivóvíz tisztasága és a közösségi terek higiéniája, segítenek megelőzni a járványok terjedését és védeni a közösséget.
  4. Jólét és életminőség: A tiszta és higiénikus környezetben való tartózkodás javítja az emberek jólétét és életminőségét. A friss és tiszta környezetben élve könnyebben elkerülhetjük a fertőzéseket és kellemetlen szagokat, és ezáltal kellemesebb és egészségesebb életet élhetünk.
  5. Társadalmi normák: A megfelelő higiéniai intézkedések betartása társadalmi normákhoz kapcsolódik. A jó higiéniai gyakorlatok megalapozzák a tiszta és rendezett megjelenést, amely segít abban, hogy mások bizalommal forduljanak hozzánk. 

  A legfontosabb higiéniai szabályok


  • Hozzunk létre egy napi, heti és havi takarítási rutint, hogy a környezetünk mindig tiszta legyen! A rendszeres takarítással elkerülhetjük a feladatok felhalmozódását, és megakadályozhatjuk a piszok, atkák és gombák elszaporodását, amelyek károsak lehetnek az egészségre, valamint elősegíthetik a fertőzések terjedését. Ha munkahelyi takarításról van szó, érdemes újraértékelni a takarítási feladatok ütemezését, a feladatsort és az alkalmazott tisztítószereket is.
  • A napi takarítási rutinba vegyük bele azokat a felületeket, amelyek sok ember által gyakran érintett vagy közvetett kapcsolatban vannak, és így lehetőséget adnak a vírusok terjedésére. Például kilincsek, kapaszkodók, ügyfélszolgálati eszközök, tollak, székek stb. 
  • Válasszunk olyan tisztítószereket, amelyek fertőtlenítő hatással rendelkeznek, és színkódoljuk a takarítóeszközöket, hogy az egyes színeket csak egy adott helyiségben alkalmazzuk. 
  • Mindig tartsunk utazáshoz is fertőtlenítőszereket a táskánkban vagy az autónkban. Mindig legyen kézfertőtlenítő, fertőtlenítő törlőkendő, gumikesztyű és pót szájmaszk nálunk. 
  • Helyezzünk kézfertőtlenítőt a bejárathoz, valamint tartsunk tiszta szájmaszkot és gumikesztyűt a munkahelyi környezetben. 
  • Hazaérkezve tanácsos rögtön letusolni, átöltözni. 

  Az egyes adagolók használata, főleg közösségi és munkahelyi környezetben nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a fenti higiéniai szabályokat könnyen be lehessen tartani. Éppen ezért ha lehetőség van rá használjunk szappanadagolót, kéztörlőadagolót és WC papír adagolót. A kínálatunkban kiváló minőségű Tork adagolókat találsz, melyek közül bizonyos termékek a karbonsemleges tanúsítványt is elnyerték.

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Jelölj be további termékeket, amivel a mostanit össze szeretnéd hasonlítani.