Kategóriák
 • Akciós termékek
 • Újdonságok
 • Rólunk
 • Tork termékcsalád
 • Blog
 • Májusban 10%-ot kapsz minden Buzil és Vileda márkás termékre!

  Sigron blog

  A takarítás nem csupán egy rutin házimunka, sokkal inkább egy művészet, amely segít fenntartani otthonunk higiéniáját és kellemes atmoszféráját. A hatékony takarítás nem csak időt és energiát takarít meg, de hozzájárul a környezetünkben élők egészségéhez és jólétéhez is. 

  Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a takarítást lépésről lépésre és azt, hogyan válhat a takarítás egy egyszerű, mégis hatékony tevékenységgé. Az alábbiakban megvizsgáljuk a takarítás fogalmát, a takarítás lépéseit és szabályait, a takarításhoz kapcsolódó tippeket, valamint azt, hogy hol és milyen sorrendben érdemes elkezdeni ezt a műveletet.

  A takarítás világnapja egy olyan globális kezdeményezés, amely lehetőséget biztosít mindannyiunk számára, hogy aktív szerepet vállaljunk környezetünk védelmében és tisztaságának megőrzésében. Ez a nap túlmutat a hagyományos takarítási tevékenységeken, és a környezettudatosságra, valamint a fenntarthatóságra összpontosít.

  Otthonunk tisztasága és higiénia fontos a kellemes és egészséges környezet megteremtéséhez. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy milyen alapvető tisztítószereket ajánlott használni a különböző helyiségekben.

  Az ablaktisztítás nem csak otthonunk esztétikáját javítja, hanem a természetes fény beáramlását is optimalizálja. Ez a részletes útmutató átfogó képet nyújt az ablaktisztítás menetéről, beleértve a legjobb tippeket, vegyszermentes módszereket és egy részletes, lépésről lépésre történő útmutatót a hatékony ablaktisztításhoz.

  A gumikesztyűk elengedhetetlen eszközök sok különböző tevékenység során, legyen szó orvosi eljárásokról, háztartási munkákról vagy ipari feladatokról. A gumi takarító kesztyű használat nem csak a kezek védelmét szolgálja, hanem a környezetünk és társaink védelmét is. De hogyan használjuk helyesen a gumikesztyűket? Ebben a blogbejegyzésben néhány alapvető irányelvet és tippet osztunk meg a gumikesztyű használatával kapcsolatban.

  Az ablakok tisztítása sokak számára kihívást jelent, különösen, ha nagy felületekről van szó vagy magas helyeken találhatók az ablakok. Az ablaklehúzó eszközök azonban megkönnyítik ezt a feladatot, és professzionális eredményt biztosítanak. De hogyan is használjuk őket helyesen?

  A mosogatószivacs az egyik leggyakrabban használt eszköz a konyhában, és sajnos a baktériumok és mikroorganizmusok számára is ideális élőhelyet kínál. A nedvesség, az ételmaradékok és a meleg környezet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a szivacsok gyorsan szennyeződjenek. De hogyan tarthatjuk őket tisztán és a káros baktériumoktól mentesen? Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a legjobb módszereket a mosogatószivacsok fertőtlenítésére.

  A takarítókocsi és a felmosókocsi elengedhetetlen eszközök a nagyobb területek hatékony és gyors takarításához. Ezek a kocsik nemcsak a takarítási folyamatot teszik egyszerűbbé, de a takarító személyzet munkáját is megkönnyítik. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk ezeket az eszközöket a legjobban.

  A gumikesztyűk az egészségügytől kezdve a háztartásokig számos területen nélkülözhetetlenek. Védik a kezünket a kémiai anyagoktól, baktériumoktól és vírusoktól, valamint megkönnyítik a csúszós tárgyak megragadását. De vajon hány féle gumikesztyű létezik, és hogyan készülnek? Ebben a blogbejegyzésben erre keressük a választ.

  A szőnyeg tisztán tartása nem csak az otthonok vagy ipari környezetek esztétikai megjelenésének szempontjából fontos, de a hosszú távú tartósság és a higiénia szempontjából is nélkülözhetetlen. Az alábbiakban bemutatjuk a legjobb módszereket a szőnyeg tisztításához, legyen szó gépi vagy kézi tisztításról. Íme a legjobb tippek és trükkök a makulátlan szőnyegért!

  A kárpittisztító gép használata nem csak megkönnyíti a takarítást, de hatékonyabbá és professzionálisabbá is teszi azt. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, miért érdemes kárpittisztító gépet választani, és hogyan használhatjuk azt a legoptimálisabban.

  A kárpittisztítás egy fontos folyamat, amely segít megőrizni kárpitozott bútoraink és szőnyegeink frissességét és megfelelő esztétikai megjelenését. Ma már számos kárpittisztító gép áll rendelkezésünkre a piacon, amelyek különböző funkciókkal és jellemzőkkel rendelkeznek. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a három legnépszerűbb típust: a gőz kárpittisztítót, a vizes kárpittisztító gépet és a száraz kárpittisztítót. Lássuk, melyik mikor jöhet jól!

  A tökéletes tisztaság és fényesség elérése sokféle módon lehetséges, különböző eszközök és gépek segítségével. A súrológépek kiváló eszközök lehetnek a makacs szennyeződések eltávolítására és a felületek felújítására. 

  Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a különféle súrológép típusokat, beleértve az egytárcsás súrológépet is, és ismertetjük, hogy az egyes típusok milyen előnyökkel szolgálnak a tisztítási és karbantartási munkák során.

  Vásárlási segédlet

  Az ipari környezetekben, ahol a tisztaság és a higiénia kritikus jelentőségű, a megfelelő takarítógép kiválasztása elengedhetetlen. Az ipari takarítógépeknek nem csak hatékonynak, hanem tartósnak és megbízhatónak is kell lenniük, hogy megfeleljenek a magas igényeknek és az intenzív használatnak.

  De melyik gépet érdemes választani 2023-ban az ipari takarítás terén? Melyik az, ami a legjobban megfelel az igényeidnek és az adott ipari környezetnek? Ebben a cikkben összegyűjtöttük az öt legjobb takarítógépet, amelyek kiváló teljesítményt nyújtanak és megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak is. Legyen szó nagy teljesítményű porszívóról vagy speciális felületek tisztítására alkalmas gépekről, itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb eszközt. 

  A vásárlói segédletünkben bemutatjuk, hogy melyek a legjobb takarítógépek és hogyan választhatod ki az igényeidnek megfelelőt. Részletesen bemutatjuk az adott termék előnyeit és hátrányait, továbbá eláruljuk milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlás előtt.

  Olvasd el ajánlónkat, és ismerd meg azt a gépet, amely a legjobban illeszkedik az igényeidhez és az adott ipari környezethez!

  A mosogatás mindennapi tevékenységünk része, és bár sokan hajlamosak alábecsülni, a helyes mosogatási technika ismerete és a különféle eszközök és szerek helyes használata fontos lehet az egészségünk és a környezetünk szempontjából is. Ebben a bejegyzésben végig vezetünk a mosogatás folyamatán, bemutatjuk az ipari mosogatás szabályait és körül járjuk a bio mosogatószerek használatának előnyeit is.

  A tisztítószerek nélkülözhetetlenek otthonainkban, munkahelyünkön, közösségi helyeken, éttermekben, egyszóval mindenhol a tisztaság és higiénia fenntartásához. Azonban éppen a hatóanyagaik miatt fontos tudni, hogyan tároljuk őket biztonságosan, hogy elkerüljük a baleseteket és az egészségkárosodást. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a tisztítószerek tárolásának szabályait.

  A modern háztartásokban egyre több helyen találkozhatunk mosogatógépekkel, de az ipari környezetekben is nagyon hasznos eszközök.  Ezek a készülékek nagyban megkönnyítik a mindennapokat, azonban nem mindegy, hogy milyen tisztítószert használunk bennük. Ebben a blogbejegyzésben a mosogatógép tabletták használatáról és kiválasztásáról lesz szó.

  A mindennapi élet során elkerülhetetlen, hogy a lefolyókba kerülő haj, ételmaradék, zsír és egyéb szennyeződések elzárják vagy lassítsák a víz áramlását. A lefolyótisztítók ezekre a helyzetekre kínálnak megoldást, segítve, hogy a csatornák ismét zökkenőmentesen működjenek. Ebben a bejegyzésben a lefolyótisztítók használatának előnyeit, típusait és az ipari alkalmazásokat vizsgáljuk meg.

  A karbonsemlegesség nem csupán a zöld szemléletmód jegyében született divatos szókapcsolat, hanem egy égetően aktuális és kulcsfontosságú fogalom, amely az emberiség jövőjének irányvonalát is meghatározza. 

  Az éghajlati válság - ami az üvegházhatású gázok, elsősorban a szén-dioxid túlzott kibocsátásából adódik - egyre nagyobb terhet ró ránk, ezért a vállalatoknak felelősségük, hogy újraértelmezzék és fenntarthatóbbá alakítsák működésüket, ezzel hozzájárulva az éghajlati változás elleni küzdelemhez.

  A WC papír mindennapi életünk alapvető kelléke. Legyen szó egy hagyományos otthoni fürdőszobáról, egy étterem mosdójáról, vagy egy iroda WC-jéről, a WC papír mindenhol jelen van. De vajon valaha is megálltunk gondolkodni azon, hogy hogyan készül a WC papír? Ennek az egyszerű, de nélkülözhetetlen terméknek hosszú és összetett gyártási folyamata van. A következő bejegyzésben megvizsgáljuk, hogy milyen folyamatokon keresztül jut el a WC papír a faanyagtól egészen a fürdőszobáinkig.

  Gondoltad volna, hogy a kényelem és a tisztaság kéz a kézben járhat? Most bevezetünk a nedves törlőkendők világába, ahol a kényelem, az egészség és a környezettudatosság találkozik.

  A nedves törlőkendők megjelenése új fejezetet nyitott a higiéniai szokásainkban. Kezdetben elsősorban a babaápolás területén voltak elterjedtek, de ma már otthonaink, autónk, sőt, még táskáink is tele vannak ezekkel a kis higiéniai kiegészítőkkel.

  Az étkezés nemcsak a táplálkozásról, hanem az eleganciáról, a kultúráról és a társasági életről is szól. Ennek egyik fontos eleme a szalvéta használata, amely sokszor elhanyagolt terület, egy kevésbé ismert, ám annál fontosabb része az étkezési etikettnek. Íme néhány alapszabály és tipp, hogy a szalvéta etikett ne okozzon gondot a jövőben.

  A kéztörlők olyan egyszerű, ám nélkülözhetetlen eszközök, amelyek mindennapjainkban és a nyilvános helyiségekben egyaránt jelen vannak. Két fő típusuk van: a hajtogatott és a tekercses kéztörlők, amelyek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. Ezen felül, a hajtogatott kéztörlők is több alcsoportra oszthatók, vannak például a Z, C és V hajtogatású kéztörlők. Ebben a cikkben bemutatjuk az egyes kéztörlő fajtákat, hogy megértsük, melyik miért és milyen körülmények között lehet a legmegfelelőbb választás.

  Az életnek számos alapvető szükséglete van, amelyek közül néhányat sokan alapértelmezettnek tekintünk, és ritkán gondolkodunk el azon, hogy helyesen használjuk-e őket. Igen, az egyik ilyen mindennapi termék a WC-papír. Elgondolkodtál már valaha, hogy van-e helyes módja annak, hogy hogyan használjuk? Ebben a blogbejegyzésben néhány tippet adunk, a WC papír helyes használatához.

  A környezetbarát életmód és a fenntarthatóság ma már sokak számára kiemelten fontos. A mindennapi tevékenységeink közül az egyik, amelynek hatása jelentős lehet a környezetre, a WC tisztítása. Szerencsére, számos egyszerű és hatékony módszer létezik a környezetbarát WC tisztításra, amelyek segítségével minimalizálhatjuk a káros vegyi anyagok használatát. 

  Az ipari környezetben, ahol nagy mennyiségű ruhát mosnak naponta, fontos döntés, hogy milyen mosószerrel végzik a feladatot. A mosópornak és a mosógélnek, folyékony mosószernek is megvannak a saját előnyei és alkalmazási területei. Az adott helyzetnek és igényeknek megfelelően kell kiválasztani a megfelelőt. 

  Ebben a blogbejegyzésben áttekintjük a mosópor és a mosógél jellemzőit, hogy segítsünk eldönteni, melyiket válaszd ipari környezetben.

  A mindennapokban könnyen észrevétlenek maradnak, mégis elengedhetetlenek a tisztaság és a rendezettség megőrzésében. Igen, a szemeteszsákokról beszélünk! Ezek a kis praktikus segítők mindannyiunk életében jelen vannak, legyen szó otthonról, munkahelyről vagy bármely más közösségi helyről. 

  De vajon mennyire vagyunk tisztában a különböző méretekkel és típusokkal? Ebben a blogbejegyzésben szemügyre vesszük a szemeteszsák méretek széles választékát és azok alkalmazását.

  Az ipari mosás egy összetett és kihívást jelentő folyamat, amely magas szintű precizitást igényel. Legyen szó éttermekről, szállodákról, egészségügyi intézményekről vagy más ipari helyszínekről, az alapos tisztítás kulcsfontosságú a higiénia, a biztonság és a jó benyomás fenntartásához. 

  Ebben a részletes bejegyzésben áttekintjük az ipari mosás folyamatát, a megfelelő technikák alkalmazását és a hatékony eredmények eléréséhez szükséges tippeket.

  A személyhigiénia kiemelt fontosságú napjainkban, különösen a nyilvános helyek használata után. A kézmosás és fertőtlenítés elengedhetetlen a kórokozók terjedésének megelőzése érdekében. Az ilyen helyzetekben a higiéniai adagolók elengedhetetlen eszközök. Ezeknek a kihelyezése és használata egyre gyakoribbá válik, és számos lehetőség áll rendelkezésre a különböző típusok közül. 

  Az adagolók biztosítják a könnyű és higiénikus hozzáférést a szappanhoz, kézfertőtlenítőhöz vagy egyéb személyi higiéniai termékekhez. Ez segít megelőzni a kórokozók terjedését és védi egészségünket. Használatuk segít fenntartani a tisztaságot és biztonságot a közösségi terekben, és hozzájárul a hatékonyabb és egészségesebb környezet megteremtéséhez.

  A rendszeres és megfelelő kézmosás kiemelt fontosságú, hiszen a helytelen és rendszertelen kézfertőtlenítés számos betegség forrása lehet. Ezt az üzenetet nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen a kézmosás segít megelőzni a fertőzések terjedését és védelmet nyújt a kórokozókkal szemben.

  Különböző méretű, stílusú és működési elvű változatok érhetők el a piacon. A megfelelő típus kiválasztása a helyszín és az igények alapján történhet.

  A kéztörlő adagolók között megkülönböztetünk tekercses és hajtogatott típusokat. A hajtogatott kéztörlő adagolókat pedig tovább bonthatjuk C-, Z- és V adagoló típusokra. Cikkünkben az egyes típusok összehasonlításáról olvashatsz.

  A higiénia rendkívül fontos a személyes egészségünk és az általános közegészségügy szempontjából. A takarítási rutinban a fertőtlenítő hatású szerek egyre meghatározóbb szerepet töltenek be. A személyes higiénia terén pedig nyilvánvalóvá vált, hogy a kézfertőtlenítők, gumikesztyűk és szájmaszkok használata kiemelten fontos.

  A szappanadagolók olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a folyékony szappan könnyű és higiénikus adagolását. Ezek a készülékek nagyon népszerűek a fürdőszobákban, konyhákban, nyilvános helyeken és gyakorlatilag mindenhol, ahol a kézmosás elengedhetetlenül fontos.

  Ebben a cikkben a következő szappanadagoló típusokat fogjuk bemutatni:

  Nálunk kiváló minőségű Tork szappanadagolók kaphatók, melyek közül bizonyos termékek a karbonsemleges tanúsítványt is elnyerték.

  A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontossága egyre inkább felértékelődik a világunkban, ahogy azt már korábbi cikkünkben kifejtettük a környezetbarát tisztítószerekkel kapcsolatosan. Az egyik terület, ahol a környezettudatosság szintén elengedhetetlen, az a papíráruk használata. A toalettpapír, a tekercses kéztörlő, a Z hajtogatott kéztörlő és a szalvéta mind-mind olyan termékek, amelyeket szinte mindennap használunk, és amelyek hatással vannak a környezetünkre. Ezért érdemes megfontolni, hogy milyen környezetbarát alternatívákat választunk ezekre a papírárukra.

  A zsíros felületek tisztítása sokak számára lehet egy bosszantó és időigényes feladat. Az otthoni takarítás során a zsíros felületek tisztítása lehet az egyik legnehezebb teendő. A zsír eltávolítása egyaránt fontos a konyha, a fürdőszoba és a mosókonyha esetében is. Ahhoz, hogy sikeresen eltávolítsuk a zsírokat, fontos, hogy a megfelelő zsíroldót használjuk, amely hatékonyan eltávolítja a zsíros foltokat, és nem károsítja a felületet. Az alábbi tippek segítenek kiválasztani a megfelelő zsíroldót az otthoni takarításhoz.

  A folyékony szappanok már régóta az egyik legnépszerűbb kézhigiéniai termékek közé tartoznak. Mindenki használja őket otthonában és munkahelyén is. Azonban nem minden folyékony szappan ugyanolyan. Vannak olyanok, amelyek hidratálják a bőrt, és olyanok is, amelyek eltávolítják a zsírt és olajat.

  Mondunk pár nyomós érvet arra, hogy miért éri meg zöldebb és fentarthatóbb tisztítószereket beiktatni napi takarítási rutinjainkba. A 21. század a fenntarthatóság fontosságára való ráébredés, a zöldebb gondolkodás évszázada, nincs ez másként a tisztítószerek használatában sem. Többet tehetünk ebben az ügyben, mint azt elsőre gondolnánk!

  Tisztaság mindenek felett a Sigronnal! Mi imádjuk a munkánkat és azt, hogy hozzájárulhatunk a környezeted tisztaságához. Útjára indul a Sigron blog, ahol új nézőpontból közelítjük meg a takarítás csínját-bínját és sok új érdekességet olvashatsz rólunk és a termékeinkről.

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Jelölj be további termékeket, amivel a mostanit össze szeretnéd hasonlítani.