Kategóriák
 • Akciós termékek
 • Havi akciónk
 • Újdonságok
 • Rólunk
 • Tork termékcsalád
 • Blog
 • 10% minden Tork és Unger márkás termékekre egész áprilisban!

  Sigron blog

  A szappanadagolók fajtái

  2023.06.09 07:21
  A szappanadagolók fajtái

  A szappanadagolók olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik a folyékony szappan könnyű és higiénikus adagolását. Ezek a készülékek nagyon népszerűek a fürdőszobákban, konyhákban, nyilvános helyeken és gyakorlatilag mindenhol, ahol a kézmosás elengedhetetlenül fontos.

  Ebben a cikkben a következő szappanadagoló típusokat fogjuk bemutatni:

  Nálunk kiváló minőségű Tork szappanadagolók kaphatók, melyek közül bizonyos termékek a karbonsemleges tanúsítványt is elnyerték.

  A szappanadagolók használatának előnyei

  A szappanadagolók számos előnnyel járnak. Nézzük a legfontosabbakat:

  • Először is, higiénikusabb megoldást kínálnak a hagyományos szappantartókkal szemben. 
  • Az adagolók segítségével a felhasználóknak nem kell közvetlenül érinteniük a szappant, ami csökkenti a baktériumok és fertőzések terjedésének kockázatát. 
  • Emellett az adagolók kényelmesek és egyszerűen használhatók, és általában praktikusabbak a szappanadagolás mennyiségének szabályozása szempontjából.
  • A szappanadagolók segítenek a szappan hatékonyabb felhasználásában. Mivel mindig megfelelő mennyiségű szappant adagolnak a kézmosáshoz, elkerülhető a felesleges pazarlás. Ez nem csak takarékosabb, hanem környezetbarátabb is lehet.
  • Az adagolók használata rendet és tisztaságot tart a kézmosó helyén. A szappan mindig a megfelelő helyen lesz, és nem kell keresgélned vagy folyton cserélgetned a szappantartót.
  • Strapabíró anyagokból készülnek és jó minőségűek, így hosszú távon használhatók.

  Szenzoros szappanadagoló

  Mi az a szenzoros szappanadagoló?

  A szenzoros szappanadagoló olyan eszköz, amely érzékelő technológiával van felszerelve, hogy automatikusan adagolja a szappant a kézmosáshoz. A leggyakoribb típusa infravörös érzékelővel rendelkezik, amely észleli a kéz közelítését, és azonnal reagálva adagolja a szükséges mennyiségű szappant. Éppen ezért szokták infra szappanadagolónak is nevezni. Az érzékelők lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy a szappantartóhoz ne kelljen hozzáérnie közvetlenül, ezáltal csökkentve a baktériumok és fertőzések terjedésének kockázatát.

  Ezek az adagolók gyakran rendelkeznek beállítható adagolási mennyiséggel, hogy mindenki számára megfelelő mennyiségű szappant lehessen adagolni. Emellett az egyes modellek különféle kialakítással és stílussal rendelkeznek, hogy illeszkedjenek a fürdőszobákba, nyilvános mosdókba.

  Az automata szappanadagoló előnyei

  A szenzoros szappanadagolók előnyei közé tartozik a higiénia, a kényelem, a takarékosság és az időmegtakarítás. Ezek a funkcionális és modern eszközök egyre népszerűbbek a háztartásokban, közösségi helyeken és munkahelyeken egyaránt.

  • Higiénia: Az automata szappanadagolók lehetővé teszik a kézmosást anélkül, hogy közvetlenül érintkeznél az adagolóval. Ez csökkenti a baktériumok és fertőzések terjedésének kockázatát.
  • Kényelem és egyszerű használat: Az automatikus adagolás lehetővé teszi a könnyű és gyors kézmosást. Csak el kell helyezned a kezed az adagoló alatt, és a szappan automatikusan kifolyik, így nincs szükség további mozdulatokra vagy erőfeszítésekre.
  • Pontos adagolás: Az érzékelős szappanadagolók pontosan adagolják a szükséges mennyiségű szappant, ami segít a hatékony kézmosásban és a felesleges szappanpazarlás elkerülésében.
  • Energia- és időmegtakarítás: Ezen adagolók általában energiatakarékos üzemmóddal rendelkeznek, amely lehetővé teszi a hosszabb üzemidőt. Továbbá, a gyors és egyszerű használat révén időt takaríthatsz meg a kézmosási folyamat során.
  • Környezetbarát megoldások: Az érintésmentes szappanadagoló újratölthető vagy cserélhető szappanpatronokkal rendelkezik. Ez lehetővé teszi a felesleges műanyaghulladék csökkentését, hiszen nem kell teljesen új adagolót vásárolnod, csak a szappant cseréled ki.
  • Könnyű karbantartás: Az elektromos szappanadagolók könnyen tisztíthatók és karbantarthatók, egyszerűen szétszedhetők. 

  Karos szappanadagoló


  Mi az a karos szappanadagoló?

  A karos szappanadagolók olyan adagolók, amelyeket a kézzel vagy könyökkel kell működtetni ahhoz, hogy a szappant kinyerjük belőlük.

  Ezeknek az adagolóknak általában van egy kar a tetején, amelyet megnyomva vagy elforgatva lehet adagolni a szappant. Amikor megnyomod vagy elforgatod a kart, a szappan kijön az adagolóból. A kézi szappanadagolók egyszerűek, megbízhatók és könnyen használhatók. Az adagolás mennyisége és erőssége általában a kart vagy a gombot megnyomva vagy elforgatva változtatható.

  Azonban fontos megjegyezni, hogy a kézi szappanadagolókhoz közvetlen érintkezés szükséges a használat során, ami potenciálisan baktériumok vagy fertőzések terjedésének forrása lehet. Ezért fontos, hogy rendszeresen tisztítsd és fertőtlenítsd ezeket az adagolókat, és alaposan moss kezet minden használat után.

  A karos szappanadagoló előnyei

  • Egyszerű használat: A karos szappanadagolók könnyen kezelhetők, mivel csak a kar megnyomásával adagolnak szappant. Nincs szükség bonyolult beállításokra vagy érzékelőkre.
  • Kényelem és ellenőrzés: A kézi adagolók lehetővé teszik, hogy te magad szabályozd a szappan mennyiségét és erősségét, attól függően, hogy mennyire mélyen nyomod a kart. Ez segít a szükséges mennyiségű szappan adagolásában, és azzal a kényelemmel jár, hogy saját igényeidhez igazíthatod a kézmosásod.
  • Tartósság és megbízhatóság: Egyszerű szerkezetűek és tartósak. Működésükhöz nem igényelnek elemeket vagy elektromos áramot, így hosszú távon megbízhatóan használhatók.
  • Gazdaságosabb megoldás: Az adagolásod kontrollálása révén a kézi szappanadagolók segítenek elkerülni a felesleges szappanfelhasználást. Azzal, hogy csak a szükséges mennyiséget adagolod, takarékosabban tudsz gazdálkodni a szappannal.
  • Könnyű karbantartás: A karos szappanadagolók általában könnyen szétszerelhetők és tisztíthatók. Ez lehetővé teszi a könnyű tisztítást és a felületi fertőtlenítést a higiénia fenntartása érdekében.
  • Környezetbarát megoldás: A karos szappanadagolókhoz folyékony szappan használható, ami lehetővé teszi az újratöltést. Ez csökkenti a műanyaghulladék mennyiségét és hozzájárul a fenntarthatóbb életmódhoz.

  Pumpás szappanadagoló


  Mi az a pumpás szappanadagoló?

  A pumpás szappanadagoló olyan adagoló, amelyben a szappan kinyerése és adagolása egy pumpa segítségével történik. Ez a típusú szappanadagoló általában folyékony szappanhoz használatos.

  A pumpás adagolók tartalmaznak egy tartályt, amelyben a folyékony szappan van, valamint egy pumpafejet vagy pumpaműködtető gombot. Amikor a pumpafejet lenyomod vagy a gombot megnyomod, a szappan kijön a tartályból, lehetővé téve a könnyű adagolást a kézmosáshoz.

  Ezek az adagolók elterjedtek otthonokban, fürdőszobákban és közösségi helyeken, mint például irodákban, éttermekben vagy szállodákban. Praktikusak, takarékosak és higiénikusak, és lehetővé teszik a hatékony kézmosást.

  A pumpás szappanadagoló előnyei

  A pumpás szappanadagolók előnyei közé tartozik a kényelem és az egyszerű használat. Csak egyetlen mozdulat szükséges a pumpafej vagy gomb megnyomásához, és a szappan könnyen és egyenletesen folyik a kézre. Emellett a pumpafejek általában állíthatók, hogy szabályozhassák a szappan mennyiségét és koncentrációját a kézmosás során.

  • Kényelem és egyszerű használat: A pumpás szappanadagolók könnyen kezelhetők. Csak a pumpafejet vagy gombot kell lenyomni, és a szappan könnyen adagolódik a kézre. Nincs szükség további mozdulatokra vagy erőfeszítésekre a szappan kinyeréséhez.
  • Pontos adagolás: Ezen eszközök lehetővé teszik a pontos szappanadagolást. A pumpafejek gyakran állíthatók, így szabályozhatod a kívánt mennyiséget a kézmosáshoz. Ez segít elkerülni a szappan pazarlását és megtakarítani a költségeket.
  • Higiénia: A pumpás szappanadagolók higiénikus megoldást nyújtanak. 
  • Tisztaság és rend: A pumpás adagolók segítenek fenntartani a tisztaságot. A szappan a tartályban marad, és nincs szükség szappanmaradványok eltávolítására a mosdó vagy mosogató környékén.
  • Tartósság és megbízhatóság: Tartós és megbízható kialakítással rendelkeznek. Jól záródnak, így nem folyik ki vagy szivárog a szappan, és hosszú távon is hatékonyan működnek.
  Összehasonlítom a fenti termékeket! Jelölj be további termékeket, amivel a mostanit össze szeretnéd hasonlítani.