Kategóriák
 • Akciós termékek
 • Újdonságok
 • Rólunk
 • Tork termékcsalád
 • Blog
 • 10% minden Tork és Bonus márkás termékekre egész júniusban!

  Sigron blog

  A kéztörlő adagolók fajtái

  2023.06.23 07:55
  A kéztörlő adagolók fajtái

  Különböző méretű, stílusú és működési elvű változatok érhetők el a piacon. A megfelelő típus kiválasztása a helyszín és az igények alapján történhet.

  A kéztörlő adagolók között megkülönböztetünk tekercses és hajtogatott típusokat. A hajtogatott kéztörlő adagolókat pedig tovább bonthatjuk C-, Z- és V adagoló típusokra. Cikkünkben az egyes típusok összehasonlításáról olvashatsz.

  Tekercses kéztörlő adagoló


  A tekercses kéztörlő adagolóknak egyszerű és hatékony működési elve van. A működés egyes lépései az alábbiak:

  1. Töltés: Az adagolóba egy tekercs kéztörlőt kell helyezni. A tekercs általában központi tengely köré van tekerve, és az adagolóban található mechanizmus segítségével lehetőség van a tekercs kihúzására.
  2. Kihúzás: Amikor a tekercsről kéztörlőre van szükség, a felhasználó meghúzza a kéztörlőt. Az adagolóban lévő mechanizmus segítségével a tekercs forgásba kezd, és a felhasználó könnyedén kihúzhat egy adag kéztörlőt.
  3. Vágás: A kéztörlő kihúzása után az adagoló általában lehetőséget biztosít a megfelelő hosszúságú kéztörlő levágására. Ezáltal a felhasználó könnyedén elválaszthat egy adagot a papírtörlőből.
  4. Az új adag előkészítése: Az adagoló automatikusan előkészíti a következő kéztörlő-adagot a kihúzott mennyiség után. Ez megkönnyíti a következő felhasználását.

  Hajtogatott kéztörlő adagoló


  A hajtogatott kéztörlő adagolók speciális eszközök, amelyek segítségével könnyen adagolhatók és használhatók a hajtogatott papírtörlők. Az alábbiakban részletezzük a hajtogatott kéztörlő adagolók működését:

  1. Töltés: Az adagolóba hajtogatott kéztörlők vannak helyezve. Ezek a kéztörlők speciálisan hajtogatott formában vannak, amelyek lehetővé teszik a könnyű adagolást és használatot.
  2. Kihúzás: Amikor a felhasználónak szüksége van egy kéztörlőre, egyszerűen meghúzza a felső részt az adagolón. Ez aktiválja az adagoló mechanizmusát, amely lehetővé teszi a kéztörlő kihúzását.
  3. Kihúzott méret: Az adagoló általában előre meghatározott méretű kéztörlőt ad ki. A hajtogatott kéztörlők olyan módon vannak elhelyezve az adagolóban, hogy egyesével jönnek ki, és így a felhasználó könnyen elérheti őket.
  4. Kihúzás után újraadagolás: Az adagoló rendelkezik egy mechanizmussal, amely a kihúzás után automatikusan újraadagolja a következő kéztörlőt. Ez megkönnyíti a folyamatos használatot és biztosítja, hogy mindig álljon rendelkezésre. 

  A hajtogatott papírtörlő adagoló típusai: 

  • Z hajtogatott kéztörlő adagoló: A Z hajtogatott kéztörlő papír adagoló használata közepes igénybevételnek kitett környezetben javasolt. A laponkénti papírtörlő adagolással csökken a fogyasztás és ennek révén a keletkező papír hulladékmennyisége is. Ennél a típusnál több csomag is egymásra rakható, így elkerülhető, hogy a papír kifogyjon.
  • V hajtogatott kéztörlő adagoló: Ebben a hajtogatási formában a kéztörlő lap egyszer van hajtogatva, így oldalnézetből V alakot formál. Ez az elrendezés adja neki a V hajtogatott kéztörlő elnevezést. A kéztörlő lapok egymásba hajtogatva érintkeznek, így amikor egy lapot kihúzunk, automatikusan érkezik a következő lap. A V hajtogatott kéztörlők a legelterjedtebbek.
  • C hajtogatott kéztörlő adagoló: Manapság ez a hajtogatási forma ritkán használt, és alapvetően különbözik a többi hajtogatott típushoz képest. A legfeltűnőbb különbség az, hogy a lapok nincsenek egymásba fűzve, így nem adagolódik automatikusan a következő lap a használat után. Leggyakrabban olyan helyeken alkalmazzák, ahol szabályozott a felhasználás, például irodai környezetben.

  Mindkét típusú adagoló működése általában mechanikus vagy egyéb egyszerű megoldásokra épül. A tekercses adagoló általában védőburkolattal rendelkezik, hogy megóvja a kéztörlőt a szennyeződésektől és nedvességtől.

  Ezen eszközök hatékony és gyors módját nyújtják a kéztörlők adagolásának, lehetővé téve a tisztaság fenntartását és a higiénia biztosítását. Kínálatunkban kiváló minőségű Tork kéztörlő adagolókat találsz, melyek közül bizonyos termékek a karbonsemleges tanúsítványt is elnyerték.

  Összehasonlítom a fenti termékeket! Jelölj be további termékeket, amivel a mostanit össze szeretnéd hasonlítani.